Pilates Reformer, може да ви изглежда като поредния фитнес уред, но всъщност е създаден от Джоузеф Пилатес през 1900г, с цел рехабилитация.

Пилатес практикуван на Реформър машина увеличава допълнително ползите, които има пилатеса упражняван на мат, като подобрено здраве на гърба, увеличена мобилност и повишен контрол на движенията.

Пилатес Реформър е специализирана система от упражнения, чрез които се постига активиране на дори и най-малките мускули. С това се подобрява стабилизацията на отделните сегменти на тялото, преодоляват се мускулните дисбаланси и се постига оптимален комфорт при движение.

Изпълнението им се провежда под постоянен контрол от страна на нашите физиотерапевти, което гарантира постигането на индивидуалните цели и точното изпълнение на упражненията. Пилатес Реформър е също и чудесен метод за поддържане на добър мускулен тонус и оптимална мобилност, както на гръбначния стълб, така и на отделните сегменти.

Тренировката по пилатес е едно от средствата, което използваме в късния етап на рехабилитацията при хронични болки в гърба, дискови хернии и протрузии, гръбначни изкривявания (сколиози) и следоперативни интервенции на опорно-двигателния апарат.